dr. sc. Karolina Šmic, dipl. ing. kemije

"Kvaliteta se pamti dugo nakon što se cijena zaboravi." | Slogan obitelji Gucci

Nakon završene srednje Farmaceutske škole nastavila školovanje na  Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje je upisala studij kemije, smjer analitička kemija. Diplomski rad ''Odvajanje izomernih β-aminoalkohola i njihovih enantiomera tekućinskom kromatografijom visoke djelotvornosti na kiralnim nepokretnim fazama'' izradila je u laboratoriju Službe istraživanja, tvrtke Belupo lijekovi i kozmetika d.d., a obranila 2004 godine te stekla titulu diplomiranig inženjera kemije.

Nakon završenog fakulteta zaposlila se u Belupu u Odjelu za stabilnost gdje i danas radi kao glavni tehnolog analitičar u laboratoriju. Uz rad je završila i poslijediplomski studij na području analitičke kemije. Doktorsku disertaciju ''Stabilnost rosuvastatina i identifikacija njegovih razgradnih produkata'' obranila je 2013. godine te stekla titulu doktora prirodnih znanosti.

Kontinuirano povećava svoje znanje i kompetencije kroz svakodnevni rad, sudjelovanje na projektima, samoedukaciju i edukaciju na stručnim skupovima. Autor je i koautor nekoliko znanstvenih radova, a na međunarodnim i domaćim skupovima aktivno je sudjelovala posterskim priopćenjima.

Ima iskustvo u području primjene dobre prakse u laboratoriju kontrole kvalitete, upravljanju analitičkom dokumentacijom, upravljanju resursima i organizaciji procesa u laboratoriju, izradi procjena rizika, standardnih operativnih postupaka, radnih uputa, izradi i validaciji Excel predložaka, uvođenju i primjeni principa integriteta podataka, upravljanju promjenama, provođenju istraga u laboratoriju i istrazi korijenskog uzroka odstupanja, transferima metode ispitivanja, kvalifikaciji opreme i laboratorijskih instrumenata, održavanju sustava za proizvodnju pročišćene vode,  sudjelovanju na projektima „lean six sigma“. Osim rada u laboratoriju, provodi interne i vanjske audite.

Održava stručna predavanja Belupu, Hrvatskom farmaceutskom društvu, na stručnim skupovima i kao vanjski predavač Supera kvalitete d.o.o. Aktivno se služi engleskim i slovenskim jezikom.

Podaci o tvrtki

SUPERA KVALITETA d.o.o.
Adresa: Gajeva 51, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 48 40 624
Fax:+385 1 48 32 110
www.supera-kvaliteta.hr 
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
MB: 2461544
OIB: 37060820878